Šetnja kroz stoljeća u Muzeju njemačke povijesti

Sljedeća stanica je German Historical Museum koji je osim stalne postavke imao i postavku o njemačkim kolonijama u Africi. Odlična postavka, ali nisam smio slikati.

Upad je čini mi se 7 eura i možete satima istraživati je bukvalno šetate od stoljeća do stoljeća. 

Mene inače najviše zanima period od Prvog svjetskog rata pa na ovamo i tu imate odlične postavke čiji dio predstavljam ovdje. Također, imate postavku o rušenju Berlinskog zida. Evo nekoliko slika iz stalne postavke.

Ovo je na starijoj strani zgrade, izgrađen je novi objekt. Ovaj dio malo podsjeća na Zemaljski muzej u Sarajevu.

20170323_140201

Neka nacistička bomba ili šta već.

Fascinantna je postavka iz perioda Drugog svjetskog rata, pogotovo bezbrojne fotografije koje ovdje možete vidjeti. Kao da vas neko vrati nazad u neko drugo vrijeme u koje se zapravo ne trebamo nikada vraćati.

Opet nešto nacističko.

Pogled na berlinsku katedralu iz muzeja.

Nacističke uniforme.

Malo nacističke propagande. Također, imate na zidovima imate izložene i razne rasne teorije na kojima je počivala cijela nacistička mašinerija.

Ovo je samo djelić svega što se nudi u ovom muzeju. U Berlinu jednostavno morate posjetiti barem jedan muzej jer je ovo grad u kojem ćete naći sve ono što u većini drugih gradova ne možete naći na jednom mjestu. Također, postavka iz Drugog svjetskog rata bila je samo uvod u ono što je uslijedilo kasnije, a to je posjeta primjerku nacističke arhitekture (Tempelhof aerodrom) i spomeniku koji je posljedica onoga što je nacizam donio – memorijalu genocida nad Židovima. Upravo su ove dvije posjete totalni highlight šestodnevne posjete Berlinu.

Leave a comment